Skip to main content
Tax

Vangt u ook eens tot €25.000,00 dankzij de Brexit?

By 8 november 2021No Comments

Omdat de Brexit het Vlaamse bedrijfsleven heel wat kopbrekens dreigde te bezorgen, vond de Vlaamse Regering dat zij een duit in het zakje moest doen en subsidieerde ze 50% van extern gemaakte studie-, aanpassings-, heroriëntatiekosten en dit tot een maximum van € 25.000,00 per onderneming. In tegenstelling tot de Heropstartlening, waar het succes dermate massaal was dat de maatregel tot een einde moest komen wegens de bodem bereikt van het voorziene vatje centen, blijft er budget over bij de Brexit-Veerkrachtsubsidie en heeft de Vlaamse overheid nu zelfs de toepassingsvoorwaarden versoepeld sinds midden oktober: vanaf dan komen ook interne kosten in aanmerking!

Heeft u dus een afdeling waar mensen extra werkdruk hebben omdat de handelsverhoudingen met het Verenigd Koninkrijk moeilijker geworden zijn na de Brexit: sla aan het rekenen en zodra die extra kosten kunnen begroot worden op € 20.000,00, kan u aan een aanvraag beginnen denken. Meer interne (en/of externe) kosten gaan bewijzen dan € 50.000,00 is weliswaar tijdverlies gezien de hierboven weergegeven maximumgrens.

Het zou ons eigenlijk sterk verbazen dat wie koopt uit of verkoopt aan het Verenigd Koninkrijk geen dergelijke kosten zou hebben, dus wellicht zitten er onder de lezers van deze nieuwbrief wel hier en daar individuen die denken dat dat in hun onderneming wel eens over € 20.000,00 of meer zou kunnen gaan. Aan diegenen hierbij een warme oproep: u weet ons te vinden om dit in een aanvraagformulier te gieten, en dit moet voor 31 december van dit jaar, zodat u alvast van dit steuntje in de rug zou kunnen genieten…

Auteur: Jan Baert (2 november 2021)