Skip to main content
Tax

Verzekering fiscale rechtsbijstand, een sprankel licht in deze donkere fiscale dagen?

By 8 januari 2020No Comments

U zal het de voorbije maanden zeker al hebben horen waaien in onze nieuwsbrief of via een andere tamtam. De fiscus kijkt de laatste tijd met argusogen naar privé bewoond onroerend goed in de vennootschap en probeert dit aan te vallen op wijzen die geen blijk geven van behoorlijk bestuur.

Dit is uiteraard slechts één voorbeeld en helaas verwachten wij er nog wel wat… ieder jaar moet de fiscus immers meer middelen vinden om het gat in de begroting toch weer een beetje kleiner te maken.

Dit betekent dat de discussies die wij moeten voeren met controleurs er niet op verminderd zijn en er niet zullen op verminderen, integendeel. Bijgevolg hebben wij de meesten onder u de voorbije maanden kunnen spreken over de verzekeringspolis die ervoor zorgt dat de kosten van uw verdediging tegen fiscale controleurs betaald worden door de verzekeringsmaatschappij en niet langer door u. Dit geldt niet enkel voor onze prestaties maar zelfs voor die van een advocaat naar uw keuze, mocht de fiscus niet willen wijken.

De verzekering komt tussen in volgende gevallen:

  • Bijstand Warfid bij schriftelijke vraag om inlichting (tot max. € 300,00);
  • Bijstand Warfid in administratieve fase (tot max. € 15.000,00);
  • Bijstand 2e expert (tot max. € 5.000,00);
  • Bijstand advocaat tijdens gerechtelijke procedure (tot max. € 15.000,00).

De jaarlijkse premie voor deze polis bedraagt:

  • € 288,00 voor een gewone exploitatieonderneming,
  • € 160,00 voor een holding-, patrimonium- of managementvennootschap.

Ondertussen hebben wij de polis fiscale rechtsbijstand onderschreven en genieten vele cliënten hier al van; maar vrees niet indien u nog niet op de boot zit, u kan nog steeds toetreden tot de polis! Hiertoe dient u simpelweg een mailtje te sturen naar uw dossierbeheerder en deze zal met veel plezier de aansluiting voor u regelen. Na aansluiting is er een wachttermijn van vier maanden, dus controles zijn gedekt exact 4 maanden na datum van aansluiting.

Auteur: Steven Boone (6 januari 2020)